Kijk hoe de legendarische fabeltjeskrant werd gemaakt. De productie van de kinderserie “De Fabeltjeskrant” in een studio te Amsterdam. In een kast staan alle poppen en in de decorwerkplaats wordt gewerkt aan het voertuig van Stoffel de Schildpad en het hol van Lowieke de Vos. Leen Valkenier schrijft achter zijn bureau een verhaal van “De Fabeltjeskrant”. In de studio spreken Elsje Scherjon, Ger Smit en Frans van Dusschoten de stemmen van de verschillende dieren in, waarna cameralieden de poppen filmen terwijl ze worden bewogen naar de opgenomen tekst. Tot slot wordt het geheel getoond, speciaal gemaakt voor het bioscooppubliek. Met een speciale Polygoon-eindleader. Met onder andere Meneer de Uil, Lowieke de Vos, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar. Deze video of jouw TV-favoriet op DVD bestellen? Ga naar: http://www.beeldengeluid.nl/tvfavoriet